Mahsulotning ko'rinishi saytdagi rasmdan farq qilishi mumkin.
Chia donalari fosfor, kaliy, rux, temir, mis, marganets, molibden va boshqalar kabi muhim mikroelementlarning ajoyib manbai bo"lib, ular ko"plab fermentlar va gormonlar hosil bo"lishi va endokrin tizimning faoliyati uchun muhim tarkibiy qismlardir.
Shuningdek, don tarkibida turli xil vitaminlar - A, B1, B2, B3 mavjud bo"lib, ular organizmning rivojlanishida, metabolizmda, yurak-qon tomir va asab tizimlarining ishlashida muhim rol o"ynaydi.
Chia donalarining xususiyatlari:
Birinchidan, ular butunlay xolesterinsiz. Ikkinchidan, chia tarkibida protein, kaltsiy va temir ko"p - bular tananing va miyaning normal ishlashini ta"minlaydigan uchta muhim moddadir. Uchinchidan, ularning tarkibining 25 foizi toladan iborat bo"lib, ko"ryapsizmi, bu bizning tozalangan mahsulotlar asrimizda ayniqsa qimmatlidir.
Keyingi muhim nuqta - omega-3 va omega-6 yog "kislotalari o"rtasidagi to"g"ri nisbat. Bundan tashqari, chia urug"lari minerallar, vitaminlar va antioksidantlarga boy. Tarkibida magniy, fosfor, kaltsiy, kaliy, selen kabilar sigir suti, brokkoli, zig‘ir urug‘i, qizil baliq va dukkaklilar kabi an’anaviy oziq-ovqat mahsulotlariga asos bo‘ladi. Agar siz bunga rux, mis, marganets, molibden, B vitaminlari, askorbin kislotasini qo"shsangiz, chia urug"lari noyob sog"liq ombori ekanligi ayon bo"ladi.
Qo"llash tartibi
Chia urug"idan puding, pishirilgan mahsulotlar va salatlarda foydalanish mumkin. Ular deyarli har bir taomning bir qismi bo"lishi mumkin. Urug"lar ham gidrofildir, ya"ni ular suyuqlikni o"ziga singdiradi va jel hosil qiladi, 1/3 chashka urug"ini 2 stakan suvga botirib, uni yopiq shisha idishda 10-gacha qo"yib qo"yish orqali o"z chia gelingizni tayyorlashingizni tavsiya qilamiz. 1 daqiqa. Ushbu jel muzlatgichda 3 hafta davomida saqlanishi mumkin.
Mahsulot haqida to'liq ma'lumotga ega bo'lish uchun sotuvchi bilan yuqoridagi telefon raqami orqali yoki elektron so'rovnoma orqali murojat qiling.