Sirka kislotasi 99%




Ta'rif
Sof suvsiz sirka kislotasi, ozgina sovutilganda, qattiq, muzga o'xshash massa (uning erish nuqtasi xona haroratidan bir oz past), shuning uchun u chap tomonda tasvirlangan "muzlik kislotasi" deb ataladi.
70-80% li sirka kislotasining suvdagi eritmasi sirka mohiyati, 3-15% li eritmasi sirka deyiladi.
Ishlab chiqarishning asosiy sanoat usullari: sintetik (metanolning katalitik karbonillanishi, butanning katalitik oksidlanishi) va biokimyoviy (etanolning sirka kislotali fermentatsiyasi).
Kimyo sanoatida erituvchi yoki sintez uchun xom ashyo sifatida, oziq-ovqat sanoatida (sirka) ishlatiladi.
Sirka kislotasining konsentrlangan eritmalari va uning bug'lari zaharli hisoblanadi. Shilliq pardalar bilan aloqa qilganda, tirnash xususiyati yoki hatto kuyishga olib kelishi mumkin.
Sirka kislotasi tuzlari: asetatlar.









