Yaroqlilik muddati (oy) | 24 |
1ml quyidagilarkiradi:
Ovqat hazm qilish fermentlari
(Enzimix kompleksi: amilaza, proteaza, glyukozamilaza,
lipaza, sellyulaza, laktaza, pektinaza)……50 mg
Arpabodiyon efir moyi…6,5 mg
Helba ekstrakti… 33 mg
Mullen gullarining ekstrakti ……33 mg
Oshqozon osti bezi ferment yetishmovchiligi alomatlarini, shu jumladan qorin og'rig'ini, meteorizmni, ich kelishini o'zgarishini va axlatning o'zgarishini kamaytiradi.
Faolmoddalarning xususiyatlari:
Enzimix@ kompleksiga kiritilgan ovqat hazm qilish fermentlari: amilaza, proteaza, glyukoza-milaza, lipaza, sellyulaza, laktaza, pektinaza - uglevodlarni (shu jumladan laktoza), yog'larni, oqsillarni, o'simlik tolalarini hazm qilishni osonlashtiradi, bu ular- ning ingichka ichakdan to'liq so'rilishini osonlashtiradi va ferment yetishmovchiligida belgilarini kamaytiradi. Ferment yetishmovchiligini to'ldirish va ovqat hazm qilish jarayonlarini normallashtirish dispepsiya alomatlarini kamaytirishga yordam beradi, masalan, qorin dam bo'lishda, qorindagi og'irlik, g'uldirash, noqulaylik, ich kelishini buzilishi belgilari (ich qotishi, diareya). O'z ovqat hazm qilish fermentlari va me'da shirasini ishlab chiqarishga, safro sekresiyasiga hissa qo'shadigan tarkibiy qismlarni o'z ichiga oladi. Spazmolitik ta'sirga ega. Tomchi shakli ovqat hazm qilish traktida fermentlarning faol tarqalishini ta'minlaydi, bu esa tezroq va faolroq ta'sirni ta'minlaydi.
Arpabodiyon efir moyi ovqat hazm qilish jarayonlariga faol ta'sir qiladi, meteorizm, ko'ngil aynish, ich qotishini bartaraf etadi.
Helba ekstrakti oshqozon-ichak traktining faoliyatini normallashtiradi.
Yallig'lanishga qarshi ta'sirga ega.
Mullen gullarining ekstrakti ovqat hazm qilish buzilishida ichish ishlatiladi, o'rab oluvchi, yallig'lanishga qarshi, bakteriyaga qarshi, biriktiruvchi ta'sirga ega.
- ichak, jigar, o't pufagining surunkali yallig'lanish kasalliklari, ovqat hazm qilishning buzilishi, meteorizm, diareya (kombinatsiyalangan terapiyaning bir qismi sifatida), spazmlar;
- oshqozon osti bezining ekzokrin funktsiyasining etishmovchiligi (surunkali pankreatit, mukovistsidozning fibrozi fonida);
- qorin bo'shlig'i organlarini rentgen va ultratovush tekshiruviga tayyorlash;
- ovqat hazm qilish fermentlari sintezining tug'ma buzilishlari;
- oshqozon osti bezi shirasining ichaklarga chiqishiga xalaqit beradigan sharoitlar (o'smalar, o't toshlari, parazitlar);
- oshqozon-ichak trakti kasalliklarini jarrohlik davolash oqibatlari (oshqozon yoki ichakning bir qismini olib tashlash);
- irratsional ovqatlanish, gipovitaminoz va ro'za tutish ham fermentlarning etishmasligiga olib kelishi mumkin.
Saqlash muddati 2 yil.
6 - 12 yoshgacha ovqatdan keyin 30 tomchidan;
12 yoshdan kattalarga ovqatdan keyin 30-40 tomchidan.